Wyszukiwarka opisów zawodów - Powiatowy Urząd Pracy w Pucku


Wyszukiwarka opisów zawodów

Nazwa: Organizator usług kateringowych
Kod: 343401
Synteza: Na zlecenie firm i osób prywatnych przygotowuje różnego rodzaju przyjęcia i imprezy, w obiektach zamkniętych i w plenerze; dobiera menu, zapewnia obsługę kucharską i kelnerską, wynajem mebli bankietowych, mebli i sprzętu ogrodowego, oświetlenia i nagłośnienia przyjęć i imprez.
Zadania zawodowe: przyjmowanie zleceń na organizację przyjęć i imprez różnego rodzaju;
przygotowywanie kalkulacji kosztów przyjęcia lub imprezy;
dobór menu w zależności od rodzaju przyjęcia i uzgodnienie go ze zleceniodawcą;
przygotowywanie posiłków i różnych akcesoriów na przyjęcie;
obsługa kelnerska zaproszonych gości podczas przyjęcia;
obsługa i organizacja konferencji, kongresów, zjazdów, szkoleń, spotkań, prezentacji, pokazów mody, uroczystych otwarć obiektów i firm;
zapewnianie sprzętu muzyczno-nagłośnieniowego, aparatury do tłumaczeń symultanicznych, sprzętu do głosowania, nowoczesnych urządzeń do prezentacji wizualnej: rzutniki multimedialne, rzutniki pisma, rzutniki slajdów, magnetowidy z monitorami TV itp.;
zapewnianie oświetlenia i aparatury nagłaśniającej;
wynajem mebli bankietowych oraz mebli i sprzętu ogrodowego na imprezy plenerowe, w tym baldachimy, namioty bankietowe, podesty estradowe, mównice, zadaszenia;
promowanie oferowanych usług z wykorzystaniem różnorodnych form reklamy, promocji osobistej oraz techniki z zakresu public relations;
ustalanie zestawu oferowanych usług oraz konstruowanie ich cen jako podstawy instrumentu marketingowego;
prowadzenie dokumentacji cateringu w celu ustalenia wskaźników obrotów i opłacalności prowadzonej działalności;
prowadzenie korespondencji oraz obsługiwanie nowoczesnego sprzętu biurowego, w tym korzystanie z komputerowych programów użytkowych;
przestrzeganie zasad ochrony środowiska, przepisów bezpieczeństwa i higieny pracy, sanitarno-epidemiologicznych oraz przeciwpożarowych.

partners

shortcut-links

 go-to-top