Zadania zawodowe:
|
- zarządzanie operacyjne lokalem gastronomicznym z uwzględnieniem spraw pracowniczych, zaopatrzeniowych i administracyjno-technicznych;
- kierowanie zespołem podległych pracowników, uczestniczenie w procesie naboru, motywowanie i rozliczanie pracowników;
- szkolenie i nadzorowanie rozwoju podległych pracowników lokalu gastronomicznego;
- doskonalenie własnych kompetencji;
- opracowywanie grafików pracy zespołu z uwzględnieniem przepisów
o czasie pracy;
- opracowywanie i wprowadzanie standardów pracy oraz zasad obsługi klientów;
- kontrolowanie przestrzegania przez pracowników przepisów,
w szczególności dotyczących higieny przyrządzania i podawania potraw;
- kontrolowanie posiadania przez pracowników ważnych książeczek Sanepidu;
- dbanie o odpowiedni standard świadczonych usług;
- dbanie o wynik finansowy lokalu;
- zamawianie produktów oraz negocjowanie cen i warunków dostaw
z dostawcami;
- akceptowanie menu przygotowanego przez szefa kuchni;
- prowadzenie rozmów handlowych z klientami np. dotyczących organizacji przyjęć, bankietów itd.;
- dbanie o wizerunek lokalu gastronomicznego;
- dbanie o przestrzeganie zasad bezpieczeństwa zarówno gości, jak
i pracowników;
- zapewnienie podległemu zespołowi bezpiecznego środowiska pracy, dbanie o przestrzeganie przepisów bhp, ochrony ppoż. i ochrony środowiska.
|