Zadania zawodowe:
|
- operacyjne zarządzanie pensjonatem ze szczególnym uwzględnieniem spraw administracyjnych i personalnych;
- realizowanie polityki wynajmu miejsc noclegowych i promocji pensjonatu;
- sprawowanie nadzoru nad usługami gastronomicznymi dla gości pensjonatu;
- opracowywanie i wprowadzenie standardów pracy personelu pensjonatu oraz zasad obsługi gości;
- negocjowanie warunków współpracy i zawieranie umów z dostawcami usług, mediów, materiałów eksploatacyjnych i wyposażenia pensjonatu;
- kierowanie zespołem pracowników, planowanie poziomu i struktury zatrudnienia, przeprowadzanie rekrutacji, adaptacji społeczno-zawodowej nowych pracowników, awansowanie oraz zwalnianie pracowników;
- motywowanie pracowników i rozliczanie ich z wyników i czasu pracy;
- zapewnianie pracownikom szkoleń oraz nadzorowanie ich rozwoju zawodowego;
- współpraca z służbami takimi jak: Sanepid, staż pożarna itp.;
- nadzorowanie prowadzenia wymaganej dokumentacji administracyjno-księgowej i pracowniczej;
- prowadzenie negocjacji z kluczowymi klientami i dostawcami;
- dbanie o wizerunek i marketing usług pensjonatu;
- przygotowywanie sprawozdań i prezentacji z działalności pensjonatu na potrzeby zarządu i zewnętrznych odbiorców;
- przestrzeganie zasad etyki zawodowej, zachowania tajemnicy służbowej, zapewnienie podległemu personelowi bezpiecznego środowiska pracy, dbanie o przestrzeganie zasad bezpieczeństwa i higieny pracy oraz stosowanie przepisów prawa dotyczących ochrony przeciwpożarowej i ochrony środowiska.
|